15 C
Пловдив
сряда, април 24, 2024

Изграждат нов научен корпус на Математическата гимназия в Казанлък

Община Казанлък спечели одобрение от Министерството на образованието и науката по проект „Изграждане на допълнителен корпус на ППМГ „Никола Обрешков“, съобщават от пресцентъра на администрацията. Проектът предвижда строителството на допълнителна сграда с 12 класни стаи, както и доставка на обзавеждане и оборудване, с което ще се обезпечат 312 учебни места.

Изпълнението на проекта ще обезпечи преминаването на едносменен режим на обучение, в единственото по рода си училище за няколко общини в област Стара Загора, като се гарантира достъпът до качествено образование в направленията математика, информатика и природни науки на територията на община Казанлък.

Към момента в ППМГ „Никола Обрешков“ се обучават 675 ученици на двусменен режим, тъй като сградата, в която се помещава училището, не позволява преминаването на едносменен, каквито са нормативните разпоредби. Самоцелното преместване на част от учениците в друга сграда би довело до неефективно използване на специализираните кабинети, разпокъсване на учебното време на учениците, намаляване на качеството на обучението и мотивацията на учениците, обясняват от общината.

Одобреното проектно предложение е по Програма „Изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища“ (2020-2022г), Модул 2 „Държавни и общински училища – изграждане на нови сгради, както и пристрояване, надстрояване и реконструкция на съществуващи“. Предвиденото време за реализирането на проекта е 36 месеца, считано от 2021 г. Стойността е в размер на 2 000 000,00 лева с ДДС безвъзмездно финансиране. Предстои изготвяне на инвестиционен проект и провеждане на обществени поръчки.

Related Articles

Пускат обществената поръчка за изпълнител на новата библиотека на Варна

Открива се процедура за възлагане на обществена поръчка за избор на изпълнител на новата Градска библиотека на Варна, информират от администрацията. Актуализирана е количествено-стойностната...

МРРБ попълва състава на Съвета за развитие на Югозападен регион за планиране

Министерството на регионалното развитие и благоустройството стартира процедура за избор на представители на икономическия сектор и юридически лица с нестопанска цел (ЮЛНЦ) за общественополезна...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ