Инвестиция за над 36 млн. лв. в индустриална зона „Божурище“

0
Премиерът Бойко Борисов заедно с държавния министър на икономиката, енергетиката и технологиите на провинция Бавария Ханс Йозеф Пширер и зам.-министъра на икономиката Александър Манолев прерязаха лентата на новия завод в „Божурище”

Германска компания ще открие 150 работни места

Нова инвестиция за над 36 млн. лв. в индустриална зона „Божурище“ откриха министър-председателят Бойко Борисов, държавният министър на икономиката, енергетиката и технологиите на провинция Бавария Ханс Йозеф Пширер и заместник-министърът на икономиката Александър Манолев. Производственото предприятие, което официално отваря врати, е на компанията „Мултивак България Продакшън” ЕООД, която е дъщерно дружество на световния лидер в опаковъчните решения – германската Multivac.

С новото производство ще се открият и 150 нови работни места. През 2017 г. бруто капиталообразуването в страната ни се увеличава с над 2 млрд. лв. и достига 20.6 млрд. лв. В тази статистика се включват всички инвестиции – чужди и вътрешни, и ясно показва, че няма отлив на капитали от икономиката ни, каза зам.-министър Манолев по време на събитието. Той допълни, че преди само 6 месеца е имал среща с икономическия министър на Бавария Пширер, на която са се договорили заедно да присъстват на откриването на предприятието в България, когато то е факт.

Зам.-министърът подчерта, че германският бизнес се чувства добре в страната ни, като цитира данни на Германско-българската търговска палата, според които 90% от немските компании, развиващи дейност тук, биха инвестирали отново в страната ни. „Важно е да посочим, че тези фирми са вложили над 3 млрд. лв. в българската икономика през последните години“, каза още той. Все по-добри резултати постига и индустриална зона „Божурище”, стана ясно от неговото изказване. „От създаването й до сега в нея са привлечени 22 инвеститори, като само през първите четири месеца на 2018 година са подписани три окончателни и един предварителен договор с нови инвеститори. На територията й работят компании от България, Германия, Дания и Гърция от секторите автомобилна промишленост, високи технологии, логистика и др.

 

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си