16 C
Пловдив
събота, април 20, 2024

Има разрешение за строеж на пътя до Мулдавския манастир, търси се финансиране

Община Асеновград получи разрешение за строеж на пътя за Мулдавски манастир „Света Петка“, информират от администрацията. То е за отсечката от края на асфалтирания участък на пътя за Кърджали до Светата обител. Дължината му е около 2,5 километра. Трасето попада в горска територия, ведно с всички отводнителни и укрепителни съоръжения, както и обръщало с площ от 612 квадратни метра.

Проектът включва изграждане на двулентов път и подпорни стени. Средствата, нужни за строежа са около 2,5 милиона лева.

По първоначални сметки, сумата за водозахранването ще е приблизително същата. Така, общата стойност на проекта стига близо 5 милиона лева.

От ВиК – Пловдив са в готовност да изградят водопровод до манастира край Мулдава, за да може при пожар или някакъв друг инцидент в гората над храма да има бърз достъп до вода с необходимото налягане.

За да започнат реални строителни дейности ще се търси финансиране и ще бъде проведена обществена поръчка за фирма изпълнител.

 

Related Articles

Първата фотоволтаична система върху общинска сграда изградиха във Враца

Със собствени бюджетни средства Община Враца изгради първата си фотоволтаична система за собствено потребление върху общински обект, съобщиха от местната управа. Централата е разположена...

Община Бургас изгради четвърта лодкостоянка в „Сарафово“

Съоръжението ще заработи в началото на месец май Община Бургас изгради четвърта лодкостоянка, която се намира в местността Ъгъла в квартал „Сарафово“. Това е част...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ