6 C
Пловдив
петък, април 19, 2024

Конкурс за „Еко етикет за устойчиви сгради“ обяви Столична община

Столична община обяви конкурса за присъждане на „Еко етикет за устойчиви сгради“. Той ще е в три категории: Големи търговски центрове (МОЛ); Големи търговски хранителни вериги и Университети на територията на столицата.

Целта на наградите е да събере на едно място местни експерти, финансови институции и предприятия, за да насърчи устойчивото градско развитие сред местните заинтересовани страни. Очакванията на организаторите са, че чрез номинирането и награждаването на най-добрите практики, собствениците и наемателите на търговски сгради и обекти ще бъдат стимулирани да въвеждат иновации в устойчивия дизайн на сградата и прилежащите и площи. Мярката ще осигури и взаимодействие със стратегическите общински планове и програми за устойчиво градско развитие. Ще подпомогне и анализа и планирането в областта на използването на енергия.

Създаването на местен еко етикет е мярка, заложена в Плана за действие за устойчива енергия и климат на СО 2021-2030 г. Мярката е надградена в рамките на проект CITIE4CSR и в контекста на Европейската стратегия за КСО. И има за цел да насърчи използването на възобновяеми източници; енергийната ефективност; намаляването на емисиите на парникови газове и да стимулира въвеждането екологични решения при строителството, обновяването и използването на сгради.

СРОКЪТ

Желаещите да се включат в надпреварата „Еко етикет за устойчиви сгради“, могат да го направят като подадат регистрационна форма не по-късно от 31.05.2022 г.

ОЦЕНЯВАНЕТО

Получените регистрационни форми ще бъдат оценени от независимо жури. Съставът му ще включва експерти в областта на устойчивото развитие и политиките по КСО. Церемонията по награждаването ще събере на едно място местни експерти, финансови институции и предприятия.

Related Articles

Разширяват системата за видеонаблюдение в Бобов дол

Центърът на Бобов дол ще бъде с постоянно видеонаблюдение. За целта Общината отпуска по бюджета допълнителни 21 000 лева, каза пред БНР кметът на...

Български проект спечели тазгодишната награда Новия европейски Баухаус

Проектът „Паркът” или „ From Concrete to Culture“ на фондация „Колективът” спечели отличие на тазгодишното издание на наградите за намеси в градска среда "Нов...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ