Изложба, посветена на историята на железницата Ямбол – Елхово, бе открита в Културно-информационен център „Безистен“ в Ямбол.

15_Izlojba.„Експозиция като тази ни дава възможност да пътуваме с интерес назад във времето“, заяви при откриването заместник-кметът на общината Илиана Бицова. Тя приветства автора на проекта инж. Георги Петков и съорганизаторите от Държавен архив – Ямбол и Етнографско-археологически музей – Елхово.

Експозицията включва макет на железопътна линия със съответните гари и сгради към тях, използваните през годините различни типове вагони и локомотиви, както и фотодокументална изложба, озаглавена „Железницата Ямбол – Елхово – 101 години история“. Изложбата е реализирана с финансовата подкрепа на Етнографско-археологически музей – Елхово. 15_Izlojba

Директорът на музея Христо Христов представи любопитни подробности от историята на железницата, а авторът на макета на линията инж. Георги Петков разказа, че работата по изработването е продължила седем години и е резултат от събирането на богат снимков и документален материал. Той сподели още и своята идея да обогати експозицията си с макет, представящ индустриализацията на Ямболския регион.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си