Издадоха разрешително за строеж на участък от пътя към манастира в Мулдава

Търси се финансиране

0

Вече има издадено разрешение за строеж на пътя към Мулдавски манастир „Света Петка“ край Асеновград. Ще се търси вариант за финансиране на проекта, който включва втория етап от пътния участък. Общата дължина на целия път е 2,578 километра. Трасето попада в горска територия, ведно с всички отводнителни и укрепителни съоръжения, както и обръщало с площ от 612 квадратни метра.

Имало е издадено разрешение пътят да се ползва от товарни автомобили, които обслужват 3-те кариери, разположени в близост, информират от администрацията в Асеновград. Теглото на камионите, които превозват добитите инертни материали, е над 40 тона и с това са компрометирали голяма част от пътя.

Проведена е среща между ръководството на община Асеновград и представители на ВиК – Пловдив за осигуряване на водопровод до манастира „Света Петка“. Очаква се до средата на този месец и техният проект да е готов. Сумата, която ще е необходима, за изпълнението на инвестицията, е в размер на около 2,5 млн. лева без ДДС.

Проектът ще включва изграждане на двулентов път, подпорни стени. Всички дейности може да започнат веднага, след като бъде осигурено финансиране и бъде избран изпълнител чрез провеждане на обществена поръчка.

 

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си