Навигатор Home » Новини » Изграждат 3 газопровода с пари от фонд „Козлодуй“

Изграждат 3 газопровода с пари от фонд „Козлодуй“ 

3_Gazoprobod-2

Съоръженията ще свържат Свищов, Пирдоп, Панагюрище, Банско и Разлог с националната мрежа

„Булгартрансгаз“ планира изграждането на три преносни газопровода в България за сумата от 21,8 млн. евро. 50% от средствата ще дойдат от Международния фонд „Козлодуй“, а останалите са собствено финансиране, стана ясно от съобщение на сайта на компанията. Общата дължина на газопроводите е 122 км. Те ще свържат мрежите в общините Свищов, Пирдоп, Панагюрище, Банско и Разлог към националната газопреносна мрежа. Отклонението към Банско и Разлог ще бъде с дължина от 40 км. Очакваната стойност е 9,6 млн. евро. Преносният газопровод до Панагюрище и Пирдоп ще струва около 7,2 млн. евро, а планираното трасе е с дължина от 46 км.

Най-ниска е стойността на проекта за свързването на газовата мрежа на Свищов с националната мрежа – 4,72 млн. евро, а планираната дължина е от 36 км. Според анализите на компанията потреблението на природен газ в тези региони ще достигне общо 185 млн. куб. м след реализацията на проекта. Спестената електроенергия ще възлиза на 221 хил. мегаватчаса годишно.

Очаква се до края на първото тримесечие на годината да бъде обявена поръчката за набиране на оферти.

Изпълнението на договорите трябва да завърши в рамките на 20 календарни месеца, последвани от период за констатиране на дефекти.

Добавете коментар