Изграждат дигитален хъб в Благоевград

0

Дигитален хъб ще бъде изграден в Благоевград. Целта е да се предоставят безплатно услуги в сферата на информационните технологии с организиране на обучения, сертифициране, развитие на софтуер, работа със софтуерни платформи и управление на дигитални проекти. Това ще стане с подкрепата на Община Благоевград и Областната администрация.

Амбициите са Благоевград да стане дигитален град. Проектът предвижда електронни табла по спирките, за да се вижда кога ще дойде автобусът, с навигация, която да показва най-близкото паркомясто, с електромобили и електроавтобуси. Градът е първият в страната, в който бе внедрена повсеместна система за видеонаблюдение и контрол. Другите модули в проекта за дигитален Благоевград са електронно управление, енергоефективност, околна среда, интелигентни сгради, WI FI публични зони, като първите стъпки в тази посока са направени.

В бъдещия дигитален хъб ученици и граждани ще получават компетенции и подготовка, ще учат нови неща, ще се развиват, за да са готови за пазара на труда. Една от целите е големи световни компании да правят отворени дни в този хъб. Техни представители ще изнасят лекции и ще водят курсове. Така ще се направи по-добра връзка между бизнеса и младите хора, смятат от администрацията на общината

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си