Навигатор Home » Инфраструктура » Изготвят технически проекти за пътища в Северозапада

Изготвят технически проекти за пътища в Северозапада 

17_ulici_Svi6tov.-KARE

Цвета ИВАНОВА

Започна изготвянето на технически проекти за обновлението на пътища в Северозападна България, съобщиха от АПИ.

Първият е за междуселски път във Видинска област. Той ще свързва селата Иново – Градец – Периловец – Шишенци – Бойница с Кула. Дължината на отсечката е 11,8 км. Проектът е поверен на дружеството „Илия Бурда”, което трябва да го изготви за 150 дни. Стойността на договора е 92 400 лв., като в тях влиза и извършване на геодезични проучвания.

Проект се изготвя и за нов мост над река Рабровска, както и за укрепителни дейности при 28-и километър, където в района на село Периловец се е появило свлачище.

През 2013 г. в района са ремонтирани 19 км от третокласния път Шишенци – Кула. С тях обновените участъци в граничната зона стават 31 км, допълват от АПИ.

Друго трасе, по което ще се работи, е във Врачанска област и свързва селата Ребърково и Люти дол с Ботевград. То е алтернативен маршрут на сегашния път Ребърково – Ботевград. Отсечката не е ремонтирана от 1985 г. Ще бъдат направени геодезични проучвания и отделен проект за укрепване на свлачището в участъка Ребърково – Люти дол. Предвижда се изграждането на два сводови моста на река Клисурска и на подпорни стени.

Техническият проект е възложен на „Алве Консулт” ЕООД. Стойността на договора е 187 550 лв., а срокът за изготвянето му – 180 дни.

 

В Свищов

2 млн. лв. за асфалтиране на улици

Лилия ЛОЗАНОВА

През май започнаха ремонти на улици в Свищов. Заделени са близо 2 млн. лв. за полагане на асфалтови настилки и подмяна на водопроводи. Лошото състояние на пътната инфраструктура на града е дългогодишен проблем за Свищов, уточняват от общината.

Първата готова след ремонт улица е към западната индустриална зона. Тя води до няколко предприятия, включително и до химическия комбинат. Макар този път да не е общинска собственост, кметът на Свищов Генчо Генчев се ангажира с ремонта заради исканията на предприемачи и техните служители от района. Вече достъпът до базите им е безпроблемен и пътната отсечка е в добро състояние.

Добавете коментар