24 C
Пловдив
четвъртък, март 28, 2024

Избраха цвета на 2022 година

PANTONE – глобалният авторитет в областта на цветовете и доставчик на професионални стандарти за цветове и цифрови решения за дизайнерската общност, представи Цвят на годината за 2022 г. Това е 17-3938 Very Peri – динамичен тюркоазено син нюанс с виолетово червен подтекст. Смесвайки вярността и постоянството на синьото с енергията и вълнението на червеното, този най-щастлив и топъл от всички сини нюанси въвежда овластяваща смес от новост и поставя бъдещето напред в друга светлина – времето на трансформация.

PANTONE 17-3938 Very Peri е символ на глобалния дух на времето и прехода, през който преминаваме. Докато излизаме от интензивен период на изолация, нашите представи и стандарти се променят и нашият физически и дигитален живот се сляха по нови начини. Дигиталният дизайн ни помага да разширим границите на реалността, отваряйки вратата към динамичен виртуален свят, където можем да изследваме и създаваме нови възможности за цветове. С тенденциите в игрите, нарастващата популярност на метавселената и нарастващата артистична общност в дигиталното пространство PANTONE 17-3938 Very Peri илюстрира сливането на съвременния живот и как цветовите тенденции в дигиталния свят се проявяват във физическия свят и обратно, се казва в публикацията на сайта на PANTONE.

„Цветът на годината“ е традиция на компанията от 23 години насам. Идеята на създателите е да идентифицират най-новите тенденции, като използват експертизата на хора от развлекателната индустрия, киното, изобразителното изкуство, модата, дизайна, туризма и глобалните промени в начина на живот.

Related Articles

Столична община събира проекти за изпълнение на Плана за интегрирано развитие

Столична община, в качеството си на териториален орган по подбор на проектни идеи по Приоритет 1 „Интегрирано градско развитие“ на Програма “Развитие на регионите”...

Събират опасни отпадъци от домакинствата във Варна

Община Варна организира кампания за разделно събиране на опасни отпадъци от домакинствата. Акцията ще се проведе във всички райони на града и ще продължи...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ