Избират най-добрите идеи за развитие на „синята икономика“ в Бургас

0

Предприемачески идеи за развитие на „синята икономика“ събира община Бургас. Това става чрез инициативата „Burgas BlueS“, която се реализира в партньорство с КРИБ – Бургас и Пристанище Бургас. Победителят в конкурса ще спечели 5 000 лева.

В състезанието за бизнес идеи могат да се включат както физически, така и юридически лица. В случай, че са юридически, те трябва да бъдат стартиращи предприятия, регистрирани в Търговския регистър максимум до 3 години преди датата на кандидатстване. Задължително изискване е кандидатите да има бизнес идея, в рамките на която ще извършват предприемаческата дейност на територията на община Бургас. Проектите, с които кандидатстват, могат да бъдат бизнес идеи в ранен етап на разработване или изпълнение. Условието към участниците е също така да съставят екипи от минимум двама членове.

На 10 и 11 април 2020 г. ще бъде организиран двудневен кампус, в рамките на който участниците ще имат възможността да доразвият своята бизнес идея, да се консултират с ментори и наставници, както и да се подготвят за презентирането й пред журито.

За следващия ден – 12 април 2020 г., е насрочен т. нар. Demo Day – представяне от участниците на бизнес идеите и оценяването им от независимо жури, съставено от експерти в тази област. В същия ден ще се състои и церемония по награждаването на победителите, класирани на първите три места в конкурса.

Краен срок за приемане на заявления – 20 март 2020 г.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си