Иван Асенов, съсобственик във фирма „ХЪС“ ООД: Нашата максима е да създаваме жилища, в които ние самите бихме живели и инвестирали

0

Иван Асенов има магистърска степен по счетоводство и контрол от УНСС. Специализирал е маркетинг и мениджмънт. Съсобственик е във фирма „ХЪС“ ООД. Действащ управител е на дружеството от 1998 г., когато поема част от бизнеса на родителите си. Разширява и развива успешно компанията заедно с брат си.

– Господин Асенов, „Хъс“ е семейна компания. Кои са ценностите, които изповядвате в бизнеса?

С много труд и опит в годините, ние успяхме да превърнем „ХЪС“ ООД в една от най-разпознаваемите компании и абсолютен лидер в бранша.

Основните ни ценности винаги са били да сме лоялни партньори и опора за нашите клиенти. Работим упорито и коректно. Стараем се да сме отговорни работодатели и да държим „топла“ връзка с нашите служители. Наясно сме, че те са нашият основен ресурс.

– Какво Ви накара към търговията и производството на метали да добавите и инвестиции в строителния сектор?

Имайки опита от търговията с метали, с основно приложение в строителния сектор, имахме възможността да следим детайлно развитието на строителния бранш през последните години. Анализирайки внимателно пазарните тенденции решихме да инвестираме в този сектор.

В групата на „ХЪС“ оперират няколко компании в различни пазарни ниши. Строителният сектор е една от тях. Знаем възможностите си и се захващаме с начинания, в които вярваме, че ще сме успешни и ще стоим стабилно пред клиентите ни.

– На какво, според Вас, се дължи бума на строежи в жилищния сегмент в Пловдив?

– През последните години станахме свидетели на значително развитие на икономиката в световен мащаб, в това число и в България. Макроикономическите показатели в страната са стабилни, налице е положителен тренд в развитието на почти всички отрасли в икономиката. Имотният пазар е част от общия пазар и корелацията между тях е безспорна. Нараства предлагането на работна ръка, подобряват се условията на труд.

Всичко това, подкрепено с приемливи условия по кредитиране дава мощен стимул на имотния пазар – налице е търсене, което трябва да се посрещне с адекватно предлагане.

– Какво Ви прави различни в сектора на имотния пазар? С какво изпреварвате конкуренцията?

Смятаме, че предлагаме безкомпромисно качество и сигурност на нашите клиенти. Подбрали сме екип от доказани професионалисти – архитект, изпълнител, добавяме и нас като инвеститори. Избираме много внимателно локациите на обектите ни, материалите, с които работим. Изпипваме нещата в най-дребни детайли, с цел да предложим най-доброто съотношение цена-качество на нашите клиенти.

– Какво бихте посъветвали всеки, който е решил да закупи собствено жилище?

– Бихме посъветвали купувачите да гледат дългосрочно на инвестицията си. Внимателно да подбират локация и качество на строителството, за да са сигурни, че няма да загубят от вложенията си. Както вече сме споделяли, основната максима за нас е да създаваме жилища, в които ние самите бихме живели и инвестирали.

– Кои са следващите предизвикателства пред компанията?

Нашата цел е непрекъснато да се развиваме като компания и да реинвестираме в разширяване на текущите ни бизнеси, както и стартиране на нови инвестиционни проекти. Към момента закупуваме нови машини и съоръжения с цел значително увеличаване на производствения капацитет на нашите заводи за метални изделия. Продължаваме активно да инвестираме и в нашия строителен бизнес и планираме стартирането на нови обекти. Имаме сериозни инвестиционни намерения и към терена на бившия завод „Полимери“ в град Девня, които придобихме преди време.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си