Навигатор Home » Региони » ЗА ПЪРВИ ПЪТ Строят детска градина и здравен пункт в сливенския квартал „Надежда”

ЗА ПЪРВИ ПЪТ Строят детска градина и здравен пункт в сливенския квартал „Надежда” 

Няма статистика колко точно са постоянните жители на ромският квартал „Надежда” в Сливен, но предполагаемият им брой е около 15 хил. души

Ромският квартал „Надежда” в Сливен ще има детска градина. Досега в района с повече от 15 хиляди обитатели не е имало подобна придобивка. Направена е вече първа копка за изграждането на обединено детско заведение. То ще е заедно със здравно-консултативен пункт и културно-образователен център. Дейностите се изпълняват по проект „Интегриран проект за социално включване на роми и други уязвими групи в град Сливен”, финансиран от българо-швейцарската програма за сътрудничество.

Смесената сграда в квартал „Надежда” ще бъде с обща площ 2326 кв. м, а изпълнител на строежа е консорциумът „Строй груп”. Детското заведение ще обхване 32 деца в две групи ясли и 120 деца в 4 групи на детска градина. То ще разполага със стаи за занималня, салон за музика и физкултура, а здравно-консултативният пункт ще има три лекарски кабинета – АГ, педиатричен и общопрактикуващ лекар, които ще предоставят медицинска грижа на хората от квартала. В културно-образователния център са предвидени две помещения – едното е за работа с ромската общност, а другото – универсална зала за групови занимания.

 

 

Добавете коментар