Навигатор Home » Интериор и Екстериор » За повече простор и светлина – мебели от стъкло

За повече простор и светлина – мебели от стъкло 

20-6

Обработен правилно, крехкият на вид материал е подходящ за всичко – от холни масички до стълбища

20-8На приливи и отливи модата на стъклените мебели налага своя диктат в интериора. Особено подходяща е за малки и тесни помещения, които имат нужда от визуално разширение. В отворени пространства пък мебелите от стъкло създават усещането за безупречна елегантност. Благодарение на технологиите от крехкия на вид материал може на практика да се изработи всичко – от популярните стъклени холни масички до такива за трапезария, шкафове, кресла, стъклени стълбища и парапети. Естествено, всяко стъкло е необходимо да бъде предварително обработено, за да се използва в производството на мебели. Освен кроене, рязане, лепене и пробиване, при нужда стъкленият материал може да се фасетира, кантира или матира, така че да е най-подходящ за дизайнерския проект, който ще изпълнява.

20-220-5

Много красиви мебели се получават при комбинирането на стъклото с други материали – неръждаема стомана, дърво, камък. Въпрос на творческо виждане е как и в какви пропорции да се комбинират разнородните елементи.

20-1120-3-

Цветните стъклени витражи са обичан и ефектен детайл за разчупване на големи помещения. Те изискват да има достатъчно пространство, за да бъде видяна и оценена красотата им. Някои от добре изработените витражи са истинско произведение на изкуството с доста висока стойност.

20-920-12

Ако обаче мислите за обзавеждане на по-малки пространства и искате да увеличите визуално площта им, може да използвате стъклени тухли. Част от стена, която разделя стая със съседната, може да се направи именно със стъклените блокчета. Те позволяват да се извлече светлина от помещението, където има по-голям прозорец, като създават чудесна атмосфера и в двете стаи.

20-420-1

20-10Стъклени стъпала, стълбищна клетка и стъклени парапети са друго интериорно решение, което може да изберете, ако бягате от стереотипа. Всички тези стъклени детайли се изработват от закалено ламинирано стъкло и издържат на натоварване и удар. В съчетание с LED осветление се постига допълнителен ефект, който придава шик на тази зона.20-7

 

Добавете коментар