Семпли и здрави – това са едни от най-честите характеристики 21-5на контейнерите за транспортиране и доставка на стоки. Затова нищо чудно, че освен в транспорта, те намират приложение в дизайна и архитектурата. С творческо въображение редица автори успяват да проектират интересни къщи от контейнери.

21-11

21-10Този тип жилищни постройки са в пъти по-евтини в сравнение с конвенционалните конструкции и сглобяеми модули. Другото им безспорно предимство е, че лесно могат да бъдат транспортирани с камион. Едно от главните изисквания при проектирането на домове от контейнери е те да бъдат много добре изолирани, тъй като стоманата, от която са направени, лесно ръждясва. 21-6

21-0Студиото на архитект Джеймс Уитакър от Лондон проектира впечатляваща къща от корабни контейнери, разположена насред пустинята в Калифорния, САЩ. Къщата, наречена The Joshua Tree Residence, се простира върху площ от 200 квадратни метра и е направена от няколко свързани контейнера, разположени под различни ъгли, създавайки илюзията за цъфтящо пустинно цвете.

21-1Жилището с нетрадиционна визия включва кухня, всекидневна и три самостоятелни спални на различни нива. Интериорът им е минималистичен, но стилен, така че да се постигне пълна хармония между външния облик на сградата и атмосферата, която носи отвътре.

21-2
21-8Аржентинската архитектурна фирма Reale Arquitectos пък работи по проекта си за зашеметяваща офис сграда, изработена от четири рециклирани корабни контейнера. В момента сградата се изгражда в Маями, щата Флорида, а очакванията за финалния резултат са повече от впечатляващи.

21-7

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си