22-метрова рисунка нарисуваха деца от училища в Горна Оряховица. В инициативата, която тази година премина под наслов „Земята се смее чрез цветята“, се включиха ученици от ОУ „Иван Вазов“, ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, ОУ „Св. Паисий Хилендарски“, СУ „Георги Измирлиев“ и СУ „Вичо Грънчаров“.

Тематичната творба бе посветена на Деня на Земята, който се отбелязва на 22 април. Чрез своите рисунки и послания малките художници дадоха обещание в бъдеще да бъдат отговорни към планетата, да я пазят, обичат и да не я променят.

Своеобразното художествено ателие на младите творци бе разположено в спортна зала „Никола Петров“. Докато художниците рисуваха, на импровизирана сцена се изявява други таланти.

Гости на празника бяха заместник-кметът Йорданка Кушева, която поздрави малките творци, и инж. Петя Богданова, директор на Общинско предприятие „Младежки дейности, спортни имоти и прояви“. Освен че се включи в рисуването на най-дългата рисунка, заместник-кметът връчи на училищните отбори грамоти за участие и растения, които децата да отнесат в класните си стаи и да се грижат за тях.

След края на екоинициативата младите художници украсиха спортната зала със своята 22-метрова рисунка.

Отбелязването на Международния ден на Земята се организира за поредна година от Общинско предприятие „Младежки дейности, спортни имоти и прояви“ с подкрепата на община Горна Оряховица.

 

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си