15 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

За две години: Спира трамвай №5 в София

Ремонтът на трамвайното трасе на трамвай №5 започва в събота – 10 април и ще продължи 2 години. Това съобщи зам.-кметът по обществено строителство инж. Ангел Джоргов при представяне на по проекта „Интегриран столичен градски транспорт – фаза II“, съобщи БНР.

Ремонтните дейности обхващат цялото трасе от колелото при Съдебната палата до кв. „Княжево“ и ще протече на два етапа. Първоначално ще се реконструира участъкът от пл. „Македония“ до кв. „Бъкстон“ и съответно ще бъде затворен за една година..

В рамките на проекта ще бъде извършена реконструкция на железния път, ще бъде подменена контактно-кабелната мрежа, ще бъдат изградени нови перони, навеси на спирките и видеонаблюдение. Включен е ремонт на платната на ул. „Алабин“ и в „Княжево“, а по бул. „Македония“ ще бъде изграден линеен парк.

Стойността на проекта е 115 млн. лева, от които над 84 млн. са безвъзмездна финансова помощ от Европа, 15 млн. са национално съфинансиране, а 16 млн. лв. са от бюджета на Столичната община.

Автобуси ще заместват трамваите по време на ремонта.

Related Articles

Информационни дни по поканите за достъпна архитектурна среда на АХУ

Агенцията за хората с увреждания (АХУ) организира информационни събития за кандидатите по програмите за изграждане на достъпна среда, осигуряване на средства за заетост, рехабилитация...

Приключи ремонтът на Двореца на културата в Перник

Приключиха строително-ремонтните дейности по обновяването на емблематичния за Перник Дворец на културата. В реконструкцията на сградата са вложени над 4,5 млн. лв., като финансирането...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ