Мила Баларева завършва Нов български университет - специалност „Артистичен дизайн“. Работи като интериорен дизайнер вече над 13 години. Обича професията си и я възприема не само като работа, но и като удоволствие. С каквото и да се занимава, винаги се ръководи от принципа „прави го с удоволствие или изобщо не се захващай.“

Мила Баларева, интериорен дизайнер:

Много е важна и добрата комуникация между клиента, дизайнера и подизпълнителите

– Защо избрахте да се реализирате в България?

– Радвам се, че досега не ми се е налагало да избирам между това дали да остана в България, или да замина в чужбина. Някак успях да се изградя като име и да имам възможността да работя основно с клиенти, на които съм препоръчана, което може само да ме радва. Дори и да бях изправена пред избора дали да остана тук, или да замина, смятам, че пак бих решила да остана да се реализирам в родината си. На мнение съм, че човек най-добре се чувства сред близки и приятели.

– Какви са трудностите, с които се сблъсквате във Вашата работа?

– Трудности има в почти всеки етап и именно поради тази причина е важно всички детайли да са уточнени преди стартиране на проекта. От голямо значение е добрата комуникация между клиента, дизайнера и подизпълнителите. С годините си изградих план на действие за реализацията на всеки един проект, за да се сведе до минимум появата на проблеми.

– В каква обществена кауза във Вашия град бихте се включили?

– Бих желала да участвам в подобряването на интериорната среда на здравните заведения. За съжаление, повече от държавните болници и поликлиники са доста потискащи и вярвам, че може да се направи много в посока подобряване на интериора за един по-добър престой както на лекари, така и на пациенти в тези здравни заведения.

7-5 7-6 7-1 7-2 7-3 7-4

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си