За втора година: Брацигово ще бъде домакин на архитектурен форум

0

За поредна година Брацигово ще се проведе архитектурен форум. Това стана ясно на десетата Национална среща на главните архитекти и експерти на общините.

В дискусиония панел, посветен на недвижимото културно наследство, бе представена „Концепция за устойчиво развитие и управление на културно-историческото наследство на територията на Община Брацигово“. Тя е разработена от арх. Георги Цапков, арх. Младен Китов и арх. Десислава Димитрова. рамките на Архитектурния форум, организиран през септември 2021г. от КАБ РК София Област “Брацигово – Каменният поток на времето”. Интересът на професионалистите към форума е причина тази година отново Брацигово ще бъде домакин на второ издание. То ще се проведе от 9-ти до 11-ти септември и ще включва серия лекции и уъркшопи.

На 12 май предстои официално откриване на реализацията на първопремирания проект “Силата на човешкия дух” с автор Атанас Чакъров, който бе организиран в рамките на миналогодишния форум.

Продължава и кампанията по набиране на дарения за ревитализиране на музея на “Брациговската архитектурно строителна школа”, като част от общата концепция за съхраняване на културно историческото наследство на града.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си