15 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

За близо два милиона лева: Започва ремонт на ключова улица в Стара Загора

Започва ремонт и разширение на ул.“Капитан Петко Войвода“ в Стара Загора. Тя е една от основните в пътната мрежа на града и единствената връзка към промишлената зона с посоки север – юг, без да се влиза към обособената централна градска част.

Реновацията предвижда изграждане на четирилентова улица с по две ленти за движение за всяка посока. Ще се изгради и кръгово кръстовище при ул.“Христо Ботев”, което ще осигури и втора връзка на кв.“Три чучура юг“ и централна градска част, без да се използва бул.“Цар Симеон Велики“.

Проектът предвижда да бъде изграден и паркинг, който да обслужва нуждите на новоизградения „Руски пазар“, както и нова велоалея.

Инвестицията е в размер на 1 802 365,80 лв. Средствата включват съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие по ОП„Региони в растеж“ 2014-2020. Срокът за изпълнение е 210 календарни дни.

снимка: община Стара Загора

Related Articles

Балчик събира архитекти от 5 държави

Първият семинар от Международната програма за разширяване на образователния обмен в опазването на недвижимото културно наследство среща архитекти от Франция и 4 черноморски страни...

Започва строителството на граничен пункт „Струмяни-Берово“

Реалното изпълнение на проекта за строителство на граничния пункт „Струмяни-Берово“ между България и Република Северна Македония е вече в ход. Инвестицията е на стойност...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ