9 C
Пловдив
вторник, март 19, 2024

Заради пандемията: Англичани и руснаци продават имотите си по нашето Черноморие

Англичани и руснаци масово продават своите ваканционни имоти и къщи в малките градчета и села по българското Черноморие, съобщават брокери, опериращи на територията. Част от тях пробват замяна на ваканционен имот с апартамент в по-големите градове като Варна и Бургас.

Основните причини за движението на пазара на имоти по морето са затрудненото пътуване и несигурността, породени от световната пандемия, както и Брекзит.

Първоначално англичани и руснаци купуваха ваканционни имоти в България, за да идват на почивка през лятото. След това обаче някои решават да останат по-дълго и се насочват към големите градове. Други пък отчитат рисковете при пътуване до България и предпочитат да продадат имота си по морето, анализират брокери.

Статистиката показва, че чуждестранните инвестиции в сектора на недвижимостите са се свили с около 30% през 2020 година, която беше белязана от пандемията и серия локдауни по света.

Related Articles

КСБ подписа договор за финансиране на цифров иновационен хъб в строителството

Камарата на строителите в България (КСБ) като координатор на „Европейския цифров иновационен хъб в сектор строителство“ (ЕЦИХ)подписа договор за финансиране на одобрен проект по...

В страната: 442 споразумения с общини за изпълнение на инфраструктурни проекти

442 споразумения със 115 общини за проектиране, строителство, основен ремонт и реконструкция на общински обекти са подписани към момента от министъра на регионалното развитие...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ