Навигатор Home » Региони » Започна санирането на първия панелен блок в Павликени

Започна санирането на първия панелен блок в Павликени 

Кметът на Павликени инж. Емануил Манолов и Кирил Иванов, управител на фирмата изпълнител на дейностите по инженеринга, дадоха старт на строителните дейности

Лилия ЦВЕТАНОВА

С официална церемония започна санирането на първия жилищен блок в Павликени. Старт на строителните дейности дадоха кметът инж. Емануил Манолов и управителят на фирмата изпълнител инж. Кирил Атанасов, съобщиха от общината.

По Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради ще бъде саниран блокът на ул. „Св. св. Кирил и Методий“ №1. Сградата е пусната в експлоатация през 1983 г., има четири входа с общо 66 апартамента и около 198 живеещи. Разгънатата жилищна площ на блока е 5000 кв. м.

Общата стойност на проекта е в размер на 751 000 лева. Срокът за изпълнение на дейностите е 90 календарни дни, но ще бъде съобразен и с метеорологичните условия.

Строително-монтажните дейности за изпълнение на мерките за енергийна ефективност ще се извършват от фирма „КИДАТ ГРУП” ЕООД, Велико Търново, с управител инж. Кирил Иванов. Строителният надзор и инвеститорският контрол са поверени на фирма „СС-КОНСУЛТ” ЕООД, Варна, с управител инж. Стоян Стоянов.

Това е първият блок в община Павликени, в който собствениците на самостоятелни жилищни обекти създадоха Сдружение на собствениците с председател Евгени Димитров и сключиха договор за участие в програмата. „В продължение на 34 години съжителствахме, отгледахме и децата си и сега посрещаме внуци. Аз никога не съм се съмнявал в успешния край на нашето начинание, защото превъзмогнахме всички различия“, каза Димитров при откриването на строителните дейности.

След 34 години експлоатация на жилищния блок за първи път ще стартират мащабни строително-монтажни дейности, които включват подмяна на дограма, топлинно изолиране на външни стени, топлоизолиране на покрива, енергийно ефективно осветление на стълбищните клетки.

С реализирането на дейностите за енергийна ефективност ще се осигурят по-добри условия на живеещите, топлинен комфорт, намаляване разходите за енергия, по-високо качество на жизнената среда и изцяло променен облик на блока.

 

Добавете коментар