Започна ремонт на път, част от маршрута за евакуация при авария в АЕЦ „Козлодуй”

0
Областният управител на Враца, Малина Николова даде старт на ремонта

3,2 млн. евро са осигурени от фонд „Козлодуй” чрез Европейската банка за възстановяване и развитие

Поли ВАСИЛЕВА

Започна ремонт на част от републиканския път на територията на град Козлодуй, съобщиха от областната управа във Враца. Първата копка на строителните работи направиха областният управител Малина Николова и Валентин Шайдер, ръководител на Международния фонд „Козлодуй” и на департамента „Ядрена безопасност” към Европейската банка за възстановяване и развитие.

Ние даваме начало на дълго чакания ремонт на път с изключително значение за четири общини – Видин, Монтана, Враца и Плевен, заяви Малина Николова.

Участъкът е с дължина 12 км и рехабилитацията е на стойност 3,2 млн. евро, осигурени от Международния фонд „Козлодуй” чрез Европейската банка за възстановяване и развитие. Чрез този път се осигурява достъп до националното хранилище за ниско- и средноактивни отпадъци „Радиана”. Той е и единственият, който свързва населените места от Видин до Никопол. Също така е и част от маршрута за евакуация на населението от зоната на АЕЦ „Козлодуй” при авария.

Изпълнител на строителните работи е фирма „Агромах” ЕООД. Рехабилитацията предвижда изравняване на пътното платно, което на места е с пропадания и нова настилка. Строителните работи ще бъдат извършени на два етапа, уточниха от администрацията.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си