Започна плащането на местните данъци и такси за 2019-а в София

5% отстъпка може да се ползва ако налогът се внесе накуп до 30 април

0

Местните данъци и такси в София вече могат да се внасят. Това съобщиха от дирекция „Общински приходи“ на Столична община. Срокът за плащане с 5% отстъпка на данък сгради и данък МПС е 30 април. Нужно е обаче цялата дължима сума се внесе наведнъж.
Ако плащате налозите на части, ето сроковете, в които това трябва да се направи:
– Данък недвижими имоти и данък МПС: 1 юли – първа вноска и 31 октомври – втора вноска.
– Такса битови отпадъци – четири вноски: 30 април, 1 юли, 30 септември и 2 декември.
Плащането може да се извършва във всеки от 22-та данъчни отдела на Столична община, независимо от адреса на имота или на задълженото лице. Всички каси разполагат и с ПОС устройства за плащане с дебитни или кредитни карти. Друга възможност е по банков път, други финансови институции или през интернет страницата на Столична община https://szp.sofia.bg/OnlineReportWSClient/pages/login.jsf
Тази година по-висок данък сгради ще има само за недвижими имоти в парк Витоша и в курортните зони Банкя и Панчарево, които не са основни жилища за собствениците. Изменението беше въведено с промени в Закона за местните данъци и такси, гласувани от парламента.
190 000 са данъчните партиди в Столична община, за които ще бъдат изпратени съобщения за дължимите данъци и такси след 20 февруари 2019 г. Справки могат да се правят и през интернет страницата на СО, ако собственикът има ПИН код, издаден от СО или ПИК от НАП.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си