Навигатор Home » Инфраструктура » Започна основен ремонт на околовръстния път на Сандански

Започна основен ремонт на околовръстния път на Сандански 

17-Sandansko-okolovrusten-put-remont-1

Николай АНТОНОВ

Започна основен ремонт на околовръстния път – ул. „Стефан Стамболов”, в град Сандански, съобщиха от общината. Цялостната рехабилитация включва подмяна на водопроводната и канализационната система и полагане на комуникационни тръби. Ще бъде положена нова асфалтова настилка, а старата ще бъде оползотворена за южната дъга. Тротоарните площи ще бъдат заменени с нови.

17--Sandanski-3-1Ще се изгради и първото кръгово движение в Сандански на кръстовището на ул. „Стефан Стамболов” и бул. „Тодор Каблешков”. Предвиден е и изход от кръговото движение към южната дъга за връзка на ул. „Стефан Стамболов” с кв. „Изгрев”. Околовръстният път ще бъде на места разширен с изграждане на допълнителни ленти – на кръстовището с ул. „Воден” (при пазара) и на кръстовището с ул. „Сердика” (при автогарата), като светофарната уредба ще се запази.

17-Sandanski-okolovrusten-pat-2С осъществяването на проекта ще се осигури по-бързо придвижване, ще се подобри ефективността на градския транспорт, значително ще се облекчи трафикът и ще се намали замърсяването на въздуха, заявиха от общинската управа. Движението ще се осъществява по алтернативен маршрут. Очаква се ремонтните дейности да приключат до края на годината. При влошаване на времето ще бъде положен биндер, за да се отвори пътят, а ремонтните дейности ще бъдат завършени, когато е възможно, допълват от община Сандански.

Добавете коментар