Започна модернизацията на жп гара Казичене

0

Започна модернизацията на жп гара Казичене, съобщиха от пресцентъра на Национална компания „Железопътна инфраструктура“. Това е третата ключова софийска гара, част от проекта „Реконструкция на гарови комплекси Подуяне, Искър и Казичене“, който се финансира със средства от Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г.

Стартирането на този обект е поредното доказателство, че компанията продължава да работи активно към постигане на една от основните си цели, а именно устойчиво развитие на националния железопътен транспорт, пълно обслужване на гаровите комплекси, подобряване на обслужването и комфорта на пътниците“, заяви генералният директор на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ инж. Красимир Папукчийски по време на официалното начало на строителните дейности.

Той допълни, че жп гара Казичене е разположена на железопътната линия София- Пловдив, която е една от най-натоварените в страната. Инж. Папукчийски посочи, че в обхвата проектът включва цялостна реконструкция на инфраструктурата и помощните технологични сгради и съоръжения чрез внедряване на нови енергоефективни и високотехнологични модерни инсталации – за отопление, климатизация, осветление, информация и други.

След реконструкцията гаров комплекс Казичене ще осигурява комфортна, безопасна и достъпна среда за пътниците и персонала, отговаряща на всички съвременни и европейски изисквания“, каза в заключение генералният директор.

Реконструкцията на гаров комплекс Казичене се осъществява със съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР) чрез Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура” 2014-2020 г. Стойността на договора за строителство на обекта е 1 115 653, 37 лв. без ДДС, а изпълнител е ДЗЗД „Казичене Билд 2018“, състоящо се от фирмите „Билдинг Комфорт“ ЕООД, „Трейс – София“ ЕАД, „Термо Консулт София“ ЕООД.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си