Започват летни ремонти в 12 училища

0
Фасадата на Астрономическа обсерватория и планетариум „Николай Коперник” ще бъде ремонтирана

ВЪВ ВАРНА

Строително-ремонтни дейности през лятото ще бъдат извършени в 12 училища във Варна. По информация на директорите до 30 юни са приключили процедурите по избор на изпълнител и са сключени съответните договори и вече може да започне работа по обектите.

16--VARNA-2
Варненски ученици ще посрещнат 15 септември в по-комфортни класни стаи

В ОУ „Ангел Кънчев“ са планирани подмяна на дограма, ремонт на санитарни възли, подмяна на подови настилки, в ОУ „Христо Ботев“ – доставка и монтаж на нови котли, в ОУ „Антон Страшимиров“ – боядисване, в ОУ „Панайот Волов“ – текущ ремонт на сградата и подпокривното пространство, доставка и монтаж на климатична система. В ОУ „Отец Паисий“е предвидено изграждане на евакуационно и аварийно осветление, в ОУ „Цар Симеон I“ – ремонт на котел. В ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ ще бъде извършена частична подмяна на дограма, текущ ремонт на актова зала и класна стая, в ОУ „Васил Априлов“ – подмяна на гредоредния под на първия етаж със стоманобетонна конструкция, текущ ремонт на елементи на отоплителната система, пребоядисване и освежаване на стени. За СУ „Климент Охридски“ са отпуснати средства за изграждане на топлоизолация на фасада, боядисване на класни стаи и коридори, циклене на паркети в класните стаи. В СУХНИ „Константин Преславски“ започва изграждане на противопожарна система, в III ПМГ „Академик Методий Попов“ – циклене на подова настилка във физкултурния салон, оборудване и обзавеждане на лаборатория по физика, изграждане на втори етап от пожароизвестителна система. В IV ЕГ „Фредерик Жолио Кюри“ ще се работи по подмяна на дограма, частичен ремонт на санитарни помещения, частичен ремонт на класни стаи, подмяна на тръби, част от парната инсталация, подмяна на стари електрически табла.

Ремонтни дейности ще бъдат извършени и в студентско общежитие „Михаил Колони“, които включват подмяна на дограма. В Астрономическа обсерватория и планетариум „Николай Коперник“ пък ще се ремонтира фасадата на сградата.

Общата стойност на планираните към момента ремонти е 285 000 лв. от бюджетите на учебните заведения и 82 600 лв. – капиталови разходи от бюджета на Дирекция „Образование и младежки дейности”. Продължават и строително-монтажните дейности в училищата, които се извършват с европейски средства по ОП „Региони в растеж“.

 

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си