Навигатор Home » Инфраструктура » Започват големите ремонти по автомагистралите „Хемус“ и „Тракия“

Започват големите ремонти по автомагистралите „Хемус“ и „Тракия“ 

Столична община освежава пътната маркировка, предвижда ремонт на общо 28 км тротоари и над 30 км улици

От април столицата също става строителна площадка, въвежда се нова организация на движението по места

Започват големите пътни ремонти по автомагистралите „Хемус“ и „Тракия“, както и по основни булеварди в София. По „Тракия” ще се ремонтират три големи участъка в областите София, Пазарджик и Пловдив. Това ще засегне движението от 5-и до 10-и километър на магистралата, като и от 60-и до 90-и километър и от 119-и до 135-и километър.

От 1 юли на „Тракия” ще има само два участъка с ремон тни дейности – на двата виадукта на 61-ви и 67-и километър. По „Хемус” ще се работи в четири участъка – на виадукта „Елешница“ в близост до София, както и по отсечката между Шумен и Варна.

Много затворени булеварди и улици ще има от април и в София. През тази година Столична община предвижда ремонт на общо 28 км тротоари и над 30 км улици и булеварди.

От 20 април започва пълен ремонт на бул. „Цариградско шосе” – в участъка от Околовръстното шосе до надлеза над бул. „Ал. Малинов”. Вече е затворено южното платно (в посока изхода на София) на булеварда в участъка от Околовръстното шосе до моста на р. Искър. Движението става в другото платно. Въведената организация ще продължи до 10 юни, информират от АПИ.

Цялостният основен ремонт на ключовото трасе трябва да приключи до началото на септември. Дължината на участъка е 5,8 км, а ремонтът ще струва малко под 20 млн. лв.

От 4.30 ч. на 20 април до 24.00 ч. на 10 юни се изместват съществуващите автобусни спирки „Моста за резиденция Врана”, „Разклона за с. Герман”, „Резиденция Врана” и „Околовръстен път” – от южното платно на булеварда в разделителната му ивица.

17-VODI-1

АМ „Тракия“ ще се ремонтира в три големи участъка в областите София, Пазарджик и Пловдив

От вторник, 21 април, се забранява движението на автомобили по средната и лявата лента на входящото пътно платно на бул. „Ботевградско шосе“ – в отсечката между търговски център „Грейт уол“ и търговски център „София франс ауто“ – и лявата лента на булеварда от изходящото пътно платно. Забраната е до 28 април. От 29 април до 29 май се забранява движението по левите ленти на входящото и изходящото пътно платно на „Ботевградско шосе“ в същия участък. Причината за стеснението е изграждането на Северната скоростна тангента, която трябва да свързва магистралите „Хемус” и „Тракия” с „Люлин” и пътя за Калотина.

Извън това започва реконструкция и на настилката при Руски паметник, бул. „Дондуков” и бул. „Евлоги Георгиев”. В началото на юни ще започне ремонтът на бул. „Витоша” – от бул. „Патриарх Евтимий” до входа на Южния парк. Планирано е и разширение на бул. „Александър Малинов” в ж.к. „Младост”. През тази година Столична община предвижда ремонт на общо 28 км тротоари и над 30 км улици и булеварди.

 

 

 

 

Добавете коментар