Зам.-министър Деница Николова участва в семинар на ЕК за бъдещето на регионите, градско развитие и териториално сближаване

0

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова продължава работа в двудневния семинар на тема „Устойчиви инвестиции в устойчиво градско развитие“. Форумът се провежда в град Осиек, Република Хърватия. Той се организира от Генерална дирекция „Регионална и градска политика“ на Европейската комисия и Мрежата за градско развитие, в сътрудничество с хърватското Министерство на регионалното развитие и фондовете на ЕС и Университета в Осиек.

На събитието присъстват представители на националните и местните власти от Хърватия, България и Румъния, както и експерти от ЕС за обмяна на опит и добри практики в сферата на териториалното сближаване и градските въпроси.

Семинарът предоставя възможност на участниците да направят равносметка на постиженията до този момент и да обсъдят общи предизвикателства, възможности и конкретни решения за устойчиво градско развитие. Те са основа на платформа за обмен на идеи и добри практики в подготовката на политиката на сближаване и градско развитие през новия програмен период 2021-2027 г.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си