Замъкът в Равадиново влезе в „приказните“ маршрути на Еuropen Best Destinations

0

Замъкът „Влюбен във Вятъра“ в Равадиново е включен в Новия Европейски туристически маршрут „Приказните дестинации на Европа“. Признанието е факт само няколко месеца след, като беше обявен за Туристически обект № 1 за България в конкурса на Министерството на Туризма за 2018 г.

В Новия „приказен“ маршрут на Europen Best Destinations влизат още емблематични замъци от Франция и Германия, тайнствени, природни феномени и обекти от Ирландия, Словения и Италия.

Замъкът „Влюбен във вятъра“ в подножието на мистичната Странджа планина, близо до древния град Созопол е презентиран от Еuropen Best Destinations като „най-вълшебното място в Европа“. Нестандартното за наши дни творение е сбъдната детска мечта на неговия създател и архитект Георги Тумпалов.Той е един от малкото останали рицари на нашето време, пише изданието.

Приказният замък с формата на кръст, екзотичната градина с над три хиляди вида цветя и растения, „Фонтана на желанията“ с лебедите, шадраваните с антични статуи, винарската изба и галерията са само част от нещата, които впечатляват посетителя.

Europen Best Destinations кани читателите си да резервират билет до България, за да видят тази изумителна компилация на приказна реалност, въображение и дизайнерско вдъхновение.

Туристическата класация посочва и античния град Созопол, с неговото културно, историческо и архитектурно наследство като най-подходящото място, в което любителите на приказни дестинации могат да отседнат.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си