Нюансът е сложен и съчетава качествата и на топъл, и на студен цвят, като така символизира и обединява противоречията на нашето време

„Кадифена роза“ е творчески цвят, който предизвиква и позволява да се съчетава с десетки нюанси и материали в интериора. Той изразява локалните тенденции, но е зареден с богато глобално приложение.

2_Orgahim.2На пръв поглед парадоксално – „кадифена роза“ е цвят, който грабва вниманието с това, че е непретенциозен. Завладява с приятната си мекота и дълбочина. Той е нежен, съблазнителен нюанс, който ни потапя във всеобхватна земна топлина и в същото време с различните нюанси, които съдържа, ни отпраща към безкрайното нощно небе.

Когато става дума за рози, тяхната символика е древна и се свързва с красотата, силата и мъдростта на Божествената Майка. Розата напомня за целомъдрието, съвършенството и благоговението.

Кадифеният завършек придава деликатност и дълбочина на цвета. Кадифето в социален и културен план е израз на власт, богатство и вкус. Обичано от владетели и аристократи, кадифето е използвано от световните дизайнери през вековете като катализатор на чувственост. С финия си допир то гали кожата, а с нежния си блясък – окото.

„Цветът на годината изразява непреходността на красотата, значението на изисканите елементи, пред тренда на деня, изместването на логоманията от деликатните форми, ръчната изработка, отношението към детайла. Цветът е едновременно лесен за съчетаване, защото не се откроява контрастно. Подчертава естествената красота на тъкани и материали: кашмир, кадифе, коприна, сатен, велур, скъпоценни и полускъпоценни камъни. Внася разнообразие и свежест, като същевременно не се натрапва с яркост или рязък контраст”, коментира Ана Динкова, автор и моден блогър.

2_Orgahim.3

„Кадифена роза“ е изключително подходящ както за спалнята, така и за хола. Нюансът представлява микс на топъл и студен цвят, което позволява комбинации с разнородни материи и материали в интериора. За мен перфектното допълнение към „кадифена роза“ би било изчистеното бяло, съчетано с топли дървесни мотиви. Така ще се засили идеята за пресъздаване на спокойна и релаксираща среда и в същото време стените ще предразполагат към творчески мисли”, каза Иван Стефанов, интериорен дизайнер.

ВИЗИЯТА

2_Orgahim.1„Цвят на годината” е инициатива на „Оргахим” АД, която се провежда за трета поредна година. Целта е тя да се превърне в платформа и стартова площадка за нови идеи в работата с цветове, както и да зададе тенденции и перспективи за вида на обграждащата ни среда, коментират от „Оргахим“. Според представители на компанията, това е активност, която успява за трети път да провокира въображението на интериорните дизайнери и улеснява потребителите в избора на бои и материали за декорация. Амбицията на „Цвят на годината“ е да се наложи като водещо събитие в бранша и да даде възможност на професионалната гилдия да задава тенденции на локално ниво.


ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си