12 C
Пловдив
събота, април 20, 2024

Завършва строителството на новия мост в Симитли

Новият мост на река Струма, който ще свързва Симитли с квартал „Ораново“, с главен път Е-79 и второкласен път 19 Симитли – Гоце Делчев, е почти завършен, съобщава БТА. Очаква се да започне асфалтиране на мостовото съоръжение, монтират се и оградите на пешеходните зони и мантинелите.

Новото съоръжение се изгражда на мястото на мост, построен по време на Втората световна война. През 1999 година в общината е постъпило писмо от фирмата, изградила съоръжението, в което е посочено, че срокът на експлоатация е изтекъл и следва да се предприемат мерки, разкрива кметът на града Апостолов. Той допълни, че от 2003 година усилията на общинското ръководство са били насочени към осигуряване на безпроблемно преминаване на жителите на Симитли по моста над река Струма, който свързва най-големия квартал на града – „Ораново“, с централната част на Симитли.

Демонтирането на стария железен мост започна през септември миналата година. Съоръжението е единствената пряка връзка между централната част на Симитли, където са всички административни сгради и квартал „Ораново“, в който живеят повече от две хиляди жители или една трета от населението на града.

От община Симитли посочиха, че новото мостово съоръжение ще бъде двулентово, с пешеходни зони, обезопасено и с модерно LED осветление. Очаква се преминаването на пешеходци по него скоро да бъде възможно, а след оценка на държавна приемателна комисия новият мост да бъде пуснат в експлоатация.

Снимки: БТА

Related Articles

Разширяват системата за видеонаблюдение в Бобов дол

Центърът на Бобов дол ще бъде с постоянно видеонаблюдение. За целта Общината отпуска по бюджета допълнителни 21 000 лева, каза пред БНР кметът на...

Първата фотоволтаична система върху общинска сграда изградиха във Враца

Със собствени бюджетни средства Община Враца изгради първата си фотоволтаична система за собствено потребление върху общински обект, съобщиха от местната управа. Централата е разположена...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ