Навигатор Home » Интериор и Екстериор » Ефектни декорации за дома и градината от речни камъни

Ефектни декорации за дома и градината от речни камъни 

20-3

С малко креативност от естествения материал може да оформите от алеи до фонтани и дори мебели

            20-1020-13

20-0Лятото е периодът, в който можем да направим много за визията на външните пространства в дома. Дворът, градината или терасата могат да се преобразят коренно с комбинацията от естествени камъни, творческа фантазия и малко трудолюбие. Речните камъни са едни от най-разнообразните и широко достъпни елементи, които всеки може да си набави. Техният подбор и селектиране са своеобразна арттерапия, а сътвореното в интериора е впечатляващо. Във всичките му форми, цветове и размери камъкът е красив природен акцент и благодатен декоративен материал, който можете да добавите във вашия дом.

20-1520-9

20-4С него може да оформите алеите в двора, да направите первази или преградни пана, вази, лампи и всевъзможни декорации в антрето, кухнята, банята или терасата. Въпрос на дизайнерска концепция е дали ще заложите само на визията, или ще търсите и функционалност на зоните, които аранжирате с речни камъни. Има различни техники за работа с каменните елементи, като най-важно при всички е материалът, с който да фиксирате отделните камъни. Каквото и да изработвате с тях, хубавото е, че са изключително издръжливи на атмосферните условия, така че са много подходящи за 20-7външните зони на дома и градината. Декорирайте градината с камъни – те ще създадат усещане за естествена природа, ще ви улеснят да дефинирате отделни зони, да изградите огнище, външни стълби и дори градински мебели. Аранжирането на фонтани и водопади от камък ще допълни външното обзавеждане на дома. Ако СПА зоната ви е сред любимите, бихте могли да оформите каменен под или да си направите приятно масажиращо килимче за баня, като залепите дребни овални камъчета върху подходяща подложка.

20-820-6

20-5Здравината, устойчивостта на механични и химически увреждания, както и лесната поддръжка правят камъка любим материал и ефектна част от интериора на дома и градината.20-12

20-1120-1

 

 

Добавете коментар