ЕТЕМ стартира изграждането на своята BIM библиотека

Компанията допълва продуктовото си портфолио със системите за врати и прозорци, плъзгания и системи за вентилируеми фасади

0

След подробно проучване на пазара и набелязване на конкретните нужди в бранша екипът на ЕТЕМ стартира изграждането на своята BIM библиотека със системата си за окачени фасади – Е85, в средата на Revit. Средата Revit е избрана заради нейните характеристики на най-надеждна, разпространена и развиваща се платформа към момента. В колаборация с All 1 Studio, един от основните движещи екипи на BIM културата в България, екипът на ЕТЕМ разработи серия от оптималните фасадни решения за окачени фасади, заедно с широк набор от отваряеми вграждания, така че да бъде покрит най-широк диапазон от възможности по възможно най-оптималния начин.

Успоредно с популяризирането на библиотеките за E85 екипът на ЕТЕМ започва работа по допълване на продуктовото портфолио със системите за врати и прозорци, плъзгания и системи за вентилируеми фасади.

Достъп до BIM библиотеките на ETEM E85 можете да получите след регистрация на нашия сайт във версии за Autodesk Revit от 2019 г. до 2016 г.

Какво представлява Building Information Modeling

 Building Information Modeling концепцията е иновативният подход в проектирането, въвличаща в пълна колаборация всички участници в строителния процес, в това число и работещите по сградната обвивка. Всеки специалист ще може да наблюдава, променя или просто да реагира на всяка промяна по проекта, ще бъде осведомяван за възникнали колизии и ще знае във всеки един момент какво е нивото на реализация на сградата.

Обектите, изпълнявани в средата на BIM, са с няколко големи крачки напред спрямо конвенционалното 2D графично изобразяване, разширявайки обхвата си до нещо повече от триизмерната визуализация. Силата на BIM далеч надхвърля визията като единствен източник на информация – тъкмо обратното. Голямата част от всеки обект е наборът от динамична информация от най-широк спектър – геометрична, структурна, термофизична, производствена, комерсиална и много други, необходими в зависимост от спецификите на проекта.

В световен мащаб BIM софтуерът се използва от физически лица, компании и държавни агенции, които планират, проектират, изграждат, експлоатират и поддържат разнообразни физически инфраструктури, като вода, отпадъци, електричество, газ, комунални услуги, пътища, железопътни линии, мостове, пристанища и тунели.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си