12 C
Пловдив
четвъртък, април 25, 2024

Нови детски площадки радват децата на Троян

Нови детски площадки бяха изградени в двора на детска градина „Мир“ в Троян. Проектът бе реализиран по програма „Красива България“ на Министерството на труда и социалната политика, Мярка 02 „ Подобряване на социалната инфраструктура“ и е на стойност 148 936 лв. Предоставената по програмата сума е 59 574 лв., а Община Троян осигуир финансиране от 89 362 лв.

По проекта са подменени по-голямата част от детските съоръжения на четири от съществуващите площадки и е монтирана нова класна стая на открито. Освен това е изградена нова детска площадка, която ще се използва от децата от квартала.

Ежегодно чрез капиталовата програма на общината се подпомагат модернизирането и текущото поддържане на сградния фонд и материално-техническата база на училищата и детските градини.

Общата стойност на строително-ремонтните дейности в детските градини и ясли за периода 2019-2023 година е 772 000 лв.

В последните няколко години бяха обновени детските площадки в дворните пространства на Детска ясла, ДГ „Синчец“, ДГ „8 март“, а сега и в ДГ „Мир“. Подготвя се проект за обновяване на детските площадки в ДГ „Здравец“, с който общината ще кандидатства през 2024 г.

Related Articles

Готови са проектните задания за ремонт на два горнооряховски парка

След получени предложения от граждани вече са готови заданията за проектиране, във връзка с предстоящия ремонт на парковете „Христо Ботев“ и „Николай Панайотов“ в...

Изложба за историята на храм „Св. Димитър“ и благородното дело на пловдивските Димитровци

Изложба, посветена на храм „Свети Димитър“ може да бъде разгледана от днес в централното фоайе на Народна библиотека „Иван Вазов“ в Пловдив. Манастирският комплекс...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ