Навигатор Home » Инфраструктура » ЕК одобрява апликационната форма за Лот 3.1 и Лот 3.3 на АМ „Струма”

ЕК одобрява апликационната форма за Лот 3.1 и Лот 3.3 на АМ „Струма” 

В рамките на срещата в Брюксел бе представено процедурното изпълнение на проекта за АМ „Струма“

За да се спазят сроковете, АПИ трябва да подготви документите в рамките на 4 месеца

Николай АНТОНОВ

До края на годината ще бъде одобрен формулярът за кандидатстване за финансирането на Лот 3.1 и 3.3 от АМ „Струма” от Европейската комисия, информира пресцентърът на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Това е съобщено на провелата се в Брюксел среща с европейските комисари по регионална политика Корина Крецу и по околна среда, морско дело и рибарство Кармену Вела и министрите на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, на околната среда и водите Нено Димов и на туризма Николина Ангелкова. В рамките на срещата е представено процедурното изпълнение на проекта.

Управляващият орган на ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура” поема ангажимент да прегледа и съгласува апликационната форма за Лот 3.2, участъка между Крупник и Кресна в максимално кратки срокове и да я изпрати своевременно за одобрение от ЕК. Това е заявил пред журналисти Ивайло Московски след края на разговорите с двамата еврокомисари. Транспортният министър уточнява, че за да се спазят всички срокове, експертите от Агенция „Пътна инфраструктура” трябва да подготвят формуляра за кандидатстване за финансирането до края на януари 2018 г.

Московски коментира, че изборът на вариант за изпълнението на най-сложния участък на магистралата дава увереност, че няма да бъдат загубени осигурените средства по приоритетна ос 2 на ОПТТИ.

В края на годината се очаква европейските комисари Корина Крецу и Кармену Вела да посетят България, за да се запознаят на място с напредъка по проекта за изграждане на АМ „Струма”.

 

 

Добавете коментар