13 C
Пловдив
четвъртък, април 25, 2024

Експозиция представя „Пловдив по пътя към модерния свят“

Нови за времето си градоустройствени решения, водоснабдяването и електрификацията, индустриализацията с фокус – тютюневата промишленост….

Това са само част от акцентите в новата постоянна експозиция, която подготвя Регионалният исторически музей в Пловдив. Тя е посветена на развитието на града от Освобождението до втората половина на XX век и носи заглавие „Пловдив по пътя към модерния свят“. Изложбата ще включва повече от 200 оригинални експоната, разкриват от културната институция в града под тепетата.

От един ориенталски град по време на Освобождението, за 50-60 години Пловдив се превръща в характерен за Европа град с водоснабдяване, градоустройствен план и нова архитектура, преживявал индустриалните и технически революции в страната“, пояснява директорът на РИМ – Стефан Шивачев. Очаква се изложбата да бъде готова до няколко месеца.

Related Articles

В Добрич стартира конкурс за проект на междублокови пространства

„Заедно можем“ е мотото на конкурса на община Добрич за проект на муждублоково пространство. Администрацията предлага на гражданите да кандидатстват със свой проект за...

Фестивалът LUNAR преобразява най-красивите сгради, паркове и площади в София

В ход е подготовката на третото издание на форума В четири поредни вечери, между 9 и 12 май, артисти от цял свят ще разкажат истории,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ