Започват проверки на състоянието на планинските маршрути и туристическата маркировка

Николай АНТОНОВ

Ръководството на Дирекция „Национален парк „Пирин” проведе работна среща с изпълнителния секретар на Българския туристически съюз (БТС) Зорница Радонова, председатели на туристически дружества, хижари и планински спасители, както и експерти от БТС и парковата дирекция.

В Посетителския информационен център на парка бяха обсъдени задачите пред туристическия съюз за предстоящия летен сезон, правилника за хижната дейност, отговорностите на туристическите дружества и хижарите, както и туристическата маркировка. Директорът на НП „Пирин” Росен Баненски съобщи, че се предвижда след края на зимния сезон съвместни екипи на дирекцията на националния парк и на БТС да направят проверки на състоянието на туристическите маршрути и маркировката. Целта е да се отстранят паднали дървета и повреди по мостове за гарантиране на сигурността на туристите през летните месеци. Ще бъдат проверени също пречиствателните съоръжения по хижите и противопожарната безопасност.

Участниците в срещата дискутираха и предстоящата подготовка и приемане на Закона за физическото възпитание и спорт, както и промени в Закона за туризма. Бяха припомнени и общовалидните режими и норми на територията на парка.

 

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си