Навигатор Home » Екология » Екипи на ЮЗДП почистват граничната бразда с Македония

Екипи на ЮЗДП почистват граничната бразда с Македония 

Горски служители разчистват от растителност близо 60 км от граничната зона със съседна Македония

Николай АНТОНОВ

И това лято екипи на Югозападното държавно предприятие (ЮЗДП) съдействат на ГД „Гранична полиция” в отстраняване на дървесна и храстова растителност по българо-македонската граница на територията на Благоевградска област, съобщиха от ръководството на предприятието в Благоевград. Тази година почистването е от землището на с. Горна Брезница, община Кресна, до връх Тумба в Беласица планина, землището на с. Габрене. Над 60 км е общата дължина на предвидения участък.

Повече от 240 служители от 17 поделения на ЮЗДП участват в изпълнението на тази дейност. Оборудвани със специализирана техника – бензиномоторни триони и храсторези, те отстраняват самозалесили се дървета и храсти. Ръководството на предприятието е поело ангажимент до края на месец септември да приключи цялостната дейност по почистването на граничните територии.

През миналата година служители на ЮЗДП съдействаха за отстраняване на дървета и храсти върху общо 79 км по българо-гръцката и българо-македонската граница, припомниха от предприятието.

 

 

Добавете коментар