Една трета от българите няма да почиват през лятото

0

Въпреки че масово българските туристи смятат, че курортите по Черноморието са презастроени, а обслужването не на достатъчно добро ниво, те все пак избират да почиват в страната. Това показва маркетингово проучване на „Маркет линкс“ сред 1034 лица над 18 г. по метода на прякото лично интервю.

Резултатите сочат, че над една трета от българите обаче така и няма да почиват по време на лятната си ваканция. Според социолозите основната причина за това е ниският социален статус, който не позволява да се заделят достатъчно средства за почивка.

86% от запитаните са съгласни, че по морските ни курорти е презастроено, 65% пък мислят, че е замърсено. Близо половината от анкетираните (45%) са на мнение, че обслужването е лошо.

Въпреки това близо половината от запитаните, които имат намерение да пътуват през лятната си ваканция, са отбелязали, че са избрали България, 9% са отговорили, че предпочитат Гърция, а 8% – друго място в чужбина.

На въпрос „Ако нямате финансови ограничения, къде бихте избрали да почивате“ 24% отговарят българското Черноморие, 29% – гръцкото, и 29% – другаде.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си