Държавата финансира общинска инфраструктура край Пловдив

Решението е с оглед на инвестиционен проект на „Шпинер България“ за производствена база за металообработващи машини в промишлено-търговската зона край Куклен

0

От бюджета на Министерството на икономиката ще се предоставят средства за изграждане на инфраструктура на община Куклен, реши правителството. Финансирането на публична общинска инфраструктура е по реда на Закона за насърчаване на инвестициите, се посочва в съобщението на икономическото ведомство.

Средствата ще се вложат в местност „Капсида“, във връзка с инвестиционен проект на „Шпинер България“ ООД – „Проект на зелено на „Шпинер България“ за производствена база за ЦПУ металообработващи машини“.

Инфраструктурата ще бъде собственост на община Куклен и ще се ползва от всички предприятия в промишлено-търговската зона там, като ще подпомогне пътното движение, обслужвайки вече съществуващите предприятия в индустриалната зона, както и новите инвеститори. Идеята е с подобряването на инфраструктурната обезпеченост на зоната, тя да бъде по-привлекателна за нови инвестиции и да спомогне за благоприятното развитие на целия регион.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си