Държавата отпусна 500 млн. лв. за ремонт на язовири

0

Увеличава капитала на „Държавна консолидационна компания”, която вече ще отговаря за тази дейност

Министерският съвет гласува увеличение на капитала на „Държавна консолидационна компания” ЕАД с 500 млн. лв. Средствата ще се използват за ремонти и реконструкции на язовири – държавна и общинска собственост. Няма да се ремонтират само съоръженията, които са отдадени на концесия и в договора им е предвидено извършването на ремонтно-възстановителни дейности от страна на концесионера. Одобрен е и списък на язовирните стени и съоръженията към тях, на които трябва да се извърши основен ремонт или реконструкция. Засега обаче остават неясни мотивите защо да се ремонтират язовири през „Държавна консолидационна компания”, а не през Държавното предприятие „Управление и стопанисване на язовири“, чиято дейност е именно това. Друг неясен момент около решението на правителството е откъде ще дойдат толкова много пари, които не са предвидени като разход в държавния бюджет за 2018 г. Най-вероятно парите ще дойдат от излишъка в хазната, който към края на юни е 1.74 млрд. лв.

МЕРКИ

Щетите на инфраструктурата от дъждовете в Мизия са за близо 3 млн. лв., установи министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков при посещението си в бедстващия град.

Той разпореди спешни действия за възстановяване на засегнатите улици, както и изграждане на канализация, която да предотвратява бъдещи наводнения.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си