Дубай строи своя нов най-висок хотел

0

Обединените арабски емирства за пореден път ще станат дом на първия по височина хотел в световен мащаб. Удостовереният за най-висок през 2018 г. със сертификат от рекордите на Гинес хотел Gevora (356 метра) ще отстъпи място на стъкления небостъргач Ciel, който се строи в квартал Марина в Дубай. След завършването си новата кула ще достигне 360.4 метра. Тя ще се простира на 82 етажа, на които ще бъдат разположени 1209 луксозни апартамента.

Дизайнът на архитектите от NORR, създатели на хотел Atlantis, се стреми да увеличи максимално стойността на такава надморска височина. Стъклена палуба за наблюдение ще предлага 360-градусови гледки към града. Посетителите могат да се наслаждават на околните забележителности от басейн на покрива и ресторанта.

Гостите ще имат панорамна гледка към бреговата ивица и емблематичните забележителности, включително Palm Jumeirah (създаден от човека остров). Ciel Tower ще разполага със спа център, бизнес центрове и множество престижни ресторанти, които ще бъдат обявени през следващите месеци.

Откриването на небостъргача е планирано за края на 2022 г. или началото на 2023 г.

Строителната компания The First Group ще търси официална сертификация от Гинес за Ciel Tower като най-високия хотел в света преди датата на откриването му.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си