7 C
Пловдив
петък, април 19, 2024

Дубай постави нов рекорд с най-големия фонтан в света

Дубай постави нов световен рекорд с последната си атракция – фонтана „Палм фаунтин“. Той разполага с многоцветни светлини и силни водни струи, изстрелвани към нощното небе. Съоръжението бе вписано в книгата на рекордите като най-големия правен някога фонтан, предадоха „Ройтерс“ и „Франс прес“. Откриването на бляскавата водна атракция в Обединените арабски емирства беше предавано на живо по целия свят.

Фонтанът „Палм фаунтин“ е с площ от от 1300 квадратни метра и е разположен на изкуствения остров „Палм джумейра“ край Дубай.

Фонтанът е украсен с над 3000 лед светлини и ще работи целогодишно. На всеки 30 минути ще има триминутен спектакъл с водни струи, светлини и цветове.

Миналата година емирството беше посетено от над 16 милиона туристи и предвиждаше тази година да посрещне 20 милиона, преди да бъде тежко засегнато от заразата от коронавирус.

Related Articles

Благоустрояват междублокови пространства в Бургас

Започнаха дейности за благоустрояване на пространствата около блокове 107, 108, 109 и 112 в к-с „Меден рудник“ в Бургас. Те са част от общинската...

Варна: Предстои ремонт на Комплекса за социални услуги за възрастни

Предстои основен ремонт на Комплекса за социални услуги за възрастни хора „Гергана“ във Варна, информират от администрацията. Проектът ще се финансира с европейски средства...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ