Триетажната сграда е бивша собственост на Министерството на регионалното развитие

5,1 млн. лв. е началната цена, от която ще започне наддаването за палата №5 на Пловдивския панаир. Сградата с обща площ 4575 кв. м е собственост на Банка ДСК и никога не е била в активите на изложбения център. Продажбата ще стане с открит търг с явно наддаване, който ще се проведе на 30 юни. Стъпката за наддаване е 50 хил. лв.

Познатата като Палата на Министерството на строителството сграда бе приватизирана през 1998 г. от регистрираното за целта дружество „Рестрой”. Първоначално то закупи 80% от капитала на „Търговско-рекламен център по строителство” (както фигурира палатата във фирмения регистър), а две години по-късно придоби още 18%. Купувачът плати на Министерството на регионалното развитие и благоустройството малко над 560 хил. лв.

През 2011 г. Банка ДСК става собственик на палатата на базата на учредена по-рано в нейна полза ипотека за 6,1 млн. лв. До преди две години „Търговско-рекламен център по строителство” бе собственост на Иван Киров – сина на вносителя на машини и строителна техника Киро Киров. Дотогава „Киров” АД беше най-големият наемател на площи в палатата и около нея по време на Пролетния и Есенния панаир.

 

 

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си