9 C
Пловдив
четвъртък, април 18, 2024

От днес приемат проекти за намеси в градска среда по програма „Навън“

От днес, 1 ноември, до 22 ноември, включително, ще се приемат проектни предложения в направление „Открито“ на програма „Навън“ за подкрепа на артистични намеси в градска среда през 2022 г.

Новото направление е създадено с цел съвременното изкуство да стигне до публиката и в периферни, нетипични или слабо разработени като терен за изкуство зони, представяйки временни художествени инсталации в градска среда.

Ще бъдат финансирани до два проекта за реализация на творческата идея в рамките на до 17 000 лева за всеки един.

Одобрените произведения за артистична намеса в градска среда ще бъдат разположени в парковото пространство около езерото „Дружба“ в София.

Право да кандидатстват имат българи, както и чуждестранни лица, които постоянно пребивават в България.

Предложения могат да подадат визуални артисти, архитекти, дизайнери и други творци с опит в съвременното изкуство и изкуството в публично пространство, без ограничение на възрастта.

Част от необходимата проектна документация са идеен проект, който описва творческата концепция и техническа спецификация на проекта и визуализация на проекта според спецификите му.

Проектните предложения се приемат единствено в деловодството на дирекция „Култура” на пл. „Славейков” 4, ет. 4, стая 409, в 2 (два) екземпляра. Единият екземпляр трябва да бъде на хартиен носител, а другият – на електронен носител.

Насоки и информация за необходимите документи можете да откриете  на http://artsofia.bg/bg/outside/2021/11/01/pyrva-sesija-na-napravlenie-otkrito-na-programa-navyn-za-podkrepa-na-vremenni-hudojestveni-instalacii-v-gradska-sreda

Related Articles

Одобриха визията за новата многофункционална зала в Казанлък

Проектанти на спортното съоръжение са "Киряков Архитекти" Одобриха визията и функционалността на новата спортна зала, която предстои да бъде изградена в Казанлък. На обсъждането на...

НАП напомня: Българите с имоти в чужбина да ги декларират до 30 април

Националната агенция за приходите напомня на българските граждани, които притежават имоти в чужбина, че са задължени да ги декларират в годишната данъчна декларация за...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ