Разширението на „Тодор Каблешков” продължава догодина

Катя ТОДОРОВА

Движението по булевардите „Княз Дондуков” (в центъра на София) и „Тодор Каблешков” (в кв. „Бъкстон”), които сега са в ремонт, ще бъдат пуснати до 20 ноември. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на последната проверка на работата на втория обект.

От думите й стана ясно, че цялостното разширение на бул. „Т. Каблешков” след по-малко от месец няма да бъде пуснато изцяло, а само в участъка от бул. „Братя Бъкстон” до магазин „Кауфланд”. Останалата част до бул. „Цар Борис ІІІ” ще остане да се довършва догодина.

До края на първата седмица на ноември трябва да приключи и ремонтът на бул. „Монтевидео“ в участъка пред Нов български университет. За 2018 г. от общината планират основно обновяване и по ул. „Граф Игнатиев“ и бул. „Скобелев“. Фандъкова уточни, че вече се подготвя проектът за „Скобелев“ от новата сграда на Районния съд до НДК, с преместване на трамвайната линия. „Задачата ни е да продължим да изпълняваме програмата за осигуряване на по-чист въздух“, каза градоначалникът и допълни, че годишно се спестяват 70 хил. тона вредни емисии. От „Московска“ 33 подготвят и повече пешеходни пространства и велоалеи. Фандъкова е категорична, че там, където възникват проблеми с трасето за колоездачи, ще бъдат отстранявани много бързо.

19--Sofia--bul
Кметът Йорданка Фандъкова инспектира пътните ремонти в столицата

Кметът на София за пореден път предупреди, че няма да има компромиси за фирмите, позволили си некачествени ремонти. Санкционираните за такива прегрешения ще останат без достъп до обществени поръчки на общината. Тя обясни още, че така София ще се възползва от новия ЗОП. „Контролът върху качеството на ремонтите е изключително сериозен. Всички законови механизми са заложени в договорите“, категорична е Фандъкова. За последните три години на фирми, правили различни ремонти в столицата, са наложени санкции за над 2 млн. лв.”, уточни тя.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си