ДО 2 МАЙ Столична община очаква оферти за ремонта на 2 моста на Околовръстното

0
Индикативната стойност и на двете поръчки е по половин милион лева без ДДС

Катя КОСТОВА

Столична община обяви обществена поръчка за основен ремонт на 2 моста над Околовръстното шосе на София. Единият е на входа на с. Кривина, а другият по Челопешко шосе. Поръчката е разделена на две обособени позиции.

Първата е съоръжението при Кривина. Предвижда се подмяна на настилката му и основата под нея с цел постигане на проектния й наклон, монтаж на нови отводнители с удължителни тръби и направа на колекторна система за отвеждане на повърхностните води, полагане на нова хидроизолация, изграждане на нови стоманобетонови тротоари, полагане на нови пластове плътен асфалтобетон, както и саниране на бетонови повърхности по долното строене и бетоновите крила, на видимите повърхности с оставащ кофраж. Стойността на поръчката е 500 000 лв. без ДДС.

За пътния надлез на Челопешко шосе над Софийския околовръстен път ремонтните работи ще се извършват с въвеждане на временна организация на движението. Предвижда се премахване на настилката, изолацията и компрометирания бетон до здрав бетон от пътната плоча, премахване на дилатационните фуги при устоите, като след това се направи армировка при леглата на новите фуги при устоите и усилващия стоманобетон на пътната плоча и тротоарите. При външния тротоар на дясно платно (посока София – Кремиковци) ще се изпълнява кофраж и армировка на тротоарната конзола. Пътната плоча трябва да е с гладкост, позволяваща директно полагане на хидроизолация. Предвиждат се и нови чугунени отводнители и колекторни тръби. Ще се ремонтират и елементи от долното стоене на съоръжението и други възстановителни работи по моста. Стойността на ремонта и на този мост също е 500 000 лв. без ДДС.

Продължителността на работата не бива да надвишава 90 дни за всяко от двете съоръжения. Оферти се приемат до 2 май.

СОФИЯ

Обявиха търг за 12 двойни автобуса на метан за 51,6 млн. лв.

Търг за 60 съчленени (двойни) автобуса, използващи за гориво природен газ, обяви Общинската компания „Столичен автотранспорт”, като прогнозната цена е 51,6 млн. лв. с ДДС.

3_Mostove.2
Едно от основните изисквания за возилата е те да са нископодови

Едно от условията е рейсовете да бъдат доставени наведнъж, в рамките на 180 дни след подписването на договора. Другите основни изисквания за превозните средства са те да са нископодови и с осигурена климатизация. Крайният срок за подаване на оферти в търга изтича на 2 май, като предложенията ще бъдат класирани спрямо цената и качеството им.

Превозните средства са половината от обещаните през миналата година 120 нови автобуса, с които трябва да се обнови автопаркът на София, и това да доведе до повишаване на качеството на въздуха. Другата част са единични. Те излязоха 28,87 млн. лв. и вече са поръчани. Договорът предвижда Столична община да ги изплаща ежемесечно за период от 8 години.

За двойните обаче липсваха кандидати. Търгът за тях се отложи поради липса на оферти. От общината се канеха да го пуснат отново до края на януари 2018 г., но го направиха около 2 месеца по-късно.

Двигателите на всички автобуси, които се закупуват от Столичен автотранспорт, отговарят на най-високия екологичен стандарт в света – Евро 6. Автобусният парк се обновява в изпълнение на „Програма за развитие на автобусния транспорт на територията на Столична община 2016-2018 година“, припомнят от общината.

 

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си