До 15 септември: Пускат движението по бул. „Монтевидео“ в София

0

До 15 септември ще бъде възстановено движението по столичния булевард „Монтевидео“. Това стана ясно след проверката на кмета на София Йорданка Фандъкова на строителния обект. В момента се изгражда последният участък от ул. „763“ до ул. „ Академик Константин Пашев“. Новото трасе на булеварда включва четири ленти за движение на автомобили. Обособяват се и еднопосочни велосипедни ленти, които се свързват със съществуващите. Вече е положен нов водопровод, канализация , елекроинсталации, изградени са улично осветление и отводняване. По време на строителните дейности е преместен трафопост, който е попадал в трасето на новия участък.

Екипи на „Софийска вода“ АД изграждат в кръстовището на „Монтевидео“ и „ Академик Константин Пашев“ колектор, който е част от Главен канализационен клон 3 Горна Баня, с което се гарантира, че при строителството на Главния канализационния клон няма да се разкопават пътните платна. Ще бъде изграден и временен обиколен път, който да осигурява достъп на живущите до 21 ДКЦ.

Ръководителят на обекта и строителният надзор увериха кмета Фандъкова, че до 15 септември ще бъде пуснато движението в участъка. След това ще продължи работата по тротоарите и по изграждането на връзките на бул. „Монтевидео“ с вътрешнокварталните улици. Градоначалникът поиска от строителя да работи с удължено работно време и с допълнителни екипи, за да се гарантира пускането на движението до първия учебен ден.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си