До края на годината ще завършат строително-ремонтните работи при виадукта на 67-ми км от АМ „Тракия“

0

Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Стефан Чайков провериха извършващите се строително-монтажни работи при виадукта на 67-ми км от автомагистрала „Тракия“. Ремонтът се извършва със средства от републиканския бюджет. Инвестицията е за близо 8,7 млн. лв.

В момента дясното платно в посока София – Пловдив е с изцяло отстранена връхна конструкция. Очаква се строителните работи по него да завършат в края на месец май, подчерта министър Терзиева. Ремонтът на съоръжението включва премахване на цялата връхна конструкция и укрепване на стълбовете, които носят съоръжението. Приключва поставянето на надлъжните греди, обясни министърът. Веднага след завършването на платното ще започне работата по другото – в посока Пловдив – София. Целта е до края на годината виадуктът при км 67+027, в близост до с. Церово, да е готов, заяви инж. Чайков.

Строителните дейности на съоръжението стартираха през миналата година Стойността на договора е 8 699 474,76 лв. Строителният надзор се осъществява от ДЗЗД „Виадукти 2012“ на стойност 321 030 лв.

До завършването на строително-монтажните работи на съоръжението при км 67+027 от АМ „Тракия“ е въведена временна организация на движението. При извършването на ремонтните дейности в лявото платно – в посока от Бургас към София, тежкотоварните автомобили над 12 т, вкл. с ремаркета и полуремаркета, се пренасочват по следния маршрут: гр. Пловдив при пътен възел „Север“, при км 126+200 – по път II – 64 – околовръстен път гр. Карлово – път I-6 към София. В обхвата на виадукта в момента движението се пренасочва двупосочно в платното Бургас – София. От км 63+000 до км 90+000 скоростта на движение по АМ „Тракия” е ограничена от 140 км/ч на 120 км/ч.

До края на годината трябва да приключат и ремонтите на виадуктите при км 61+327 от АМ „Тракия” и при км 30+874 на АМ „Хемус“ – „Бебреш”.

Министър Терзиева призова шофьорите за търпение до приключване на ремонтите по виадуктите, тъй като със завършването им ще се гарантира безопасността на пътуващите. Има готовност при увеличение на трафика в едната от посоките да се реорганизира движението в две ленти в посока на по-натовареното направление. Заедно с „Пътна полиция“ ще положим всички усилия да се осигури по-удобно пътуване, докато продължават строителните работи, заяви министърът на регионалното развитие.

 

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си